SkiArena

Facebook
 

Počasí na některých horách

Počasí – Šumava

čt

11
Zataženo, občasný déšť

16
Polojasno

so

17
Zataženo

Počasí – Javorníky

čt

10
Polojasno

14
Zataženo

so

18
Polojasno

Počasí – Vysočina

čt

12
Light rain

13
Polojasno

so

18
Polojasno

Čerstvě napadaný sníh a upravené sjezdovky lákají na lyže nejen vás, rodiče, ale jistě již toužíte seznámit i svou ratolest s lyžemi. Kdy je správný čas začít učit dítě lyžovat?
 

 

Je velmi individuální, od kolika let se má dítě učit lyžovat. Především záleží na tom, zda má v pořádku kyčle, s lyžemi ho můžete seznámit již ve dvou letech, nicméně je velmi pravděpodobné, že tomu moc neporozumí a nic mu to nedá. Ideální věk pro výuku malých lyžařů je okolo čtyř let. Nasaďte dítěti lyže na nohy a táhněte ho, nebo si ho vezměte mezi své lyže a projeďte se společně. Je důležité vytvořit dítěti k lyžování pozitivní vztah, pokud se však dítě bojí, nenuťte jej. Dítě si musí také zvyknout na lyžařské boty a lyže. V závislosti na věku by mělo být schopno samo si nazout a vyzout boty a nasadit lyže.

Zpočátku zapomeňte na lyžování na kopci, jděte se s dítětem projít, aby se zkoušelo na lyžích alespoň posouvat, můžete ho lehce tlačit či táhnout za hůlku, apod. Pro první sjezd vyberte mírnější kopeček. Dbejte na to, aby se dítěti do cesty nepletli dospělí lyžaři či jiné děti na bobech a saních. Dítě by se mělo naučit nejprve přenášet váhu a následně jezdit pluhem. Dítěti je nutné zpočátku všechno ukazovat, aby správně pochopilo, co má dělat. Dítě by se při výuce nemělo nudit. Je proto dobré vymýšlet různé hry, odměňovat ho a často ho chválit.

Zde se držte pravidla - ten, kdo učí dítě lyžovat, by měl dobře lyžovat. Pokud tomu tak není, svěřte dítě raději odborníkům v lyžařské školičce. Špatné zlozvyky se především u dětí špatně odnaučují, proto jim dopřejte tu nejlepší výuku pod vedením zkušených lyžařů, kteří vaše děti naučí perfektně zvládnout lyžování a vše kolem něj. Lyžařskou výbavu pro dítě si nejlépe půjčte v půjčovně na zkoušku, abyste zjistili, zda bude lyžování dítě bavit, zbytečně byste třeba utratili vysokou částku za vybavení, které by vám pouze leželo doma ve skříni.

 

 

 

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter