SkiArena

Facebook
 

Zlaté Hory – Příčná – aktuální počasí a sníh

Počasí

16
Zataženo, občasný déšť

so

21
Oblačno, déšť

ne

20
Heavy rain showers

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

Webkamery

Hotel Minerál

***
 
Hotel
Zlaté Hory
Vzdálenost od střediska
Zlaté Hory – Příčná:
 
0 km
Souřadnice GPS:
50.2664N
17.3951E

Hotel Minerál se nachází ve Zlatých Horách v podhůří Jeseníků. Svou polohou je ideálním místem pro milovníky turistiky, přátelská i obchodní setkání, výlety a rodinné pobyty. Hotel se nachází v centru města cca 2 km od hraničního přechodu s Polskem a 4 km od polského města Glucholazy.

 

Pokoje

Hotel Minerál nabízí ubytování v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích s možností přistýlek.

<p>

K dispozici je také apartmán – dva dvoulůžkové pokoje.

<p>

Všechny pokoje a apartmán jsou vybaveny vlastních sociálních zařízením.

<p>

Ubytovací část hotelu je nekuřácká.

 

Gastronomie

Hotelová restaurace nabízí široký výběr z jídelního lístku - české kuchyně, hotových jídel, minutek a specialit, dětských menu. Denně připravujeme čerstvé zeleninové saláty, moučníky, zmrzlinové poháry atd. Slavnostní akce - svatby, pracovní obědy, oslavy narozenin atd. připravujeme podle Vašich požadavků. Celková kapacita restaurace je 30 míst a 20 míst v baru. Otevřeno denně od 11.00. do 23.00 Možnost platby platebními kartami Za příznivého počasí je Vám k dispozici letní terasa.

 

Okolí

Zlaté Hory - Od přelomu 12 a 13 st. se zde těžilo zlato, pozůstatky starých důlních šachet jsou v okolí města. V okolí najdete staré zříceniny gotických hradů Edelštejna a Kobrštejna. V katastru obce je poutní místo Panny Marie Pomocné a největší moravské rašeliniště se dvěmi mechovými jezírky - státní přírodní rezervace Rejvíz.

 

Akce

V létě - značné cykloturistické a turistické tratě, tenisové kurty, stolní tenis, rybaření, vodní sporty u nedalekých jezer v Polsku, střelnice aj. Pro milovníky turistických zajímavostí je zde 100 let stará rozhledna, krápníkové jeskyně Na Pomezí a Na Špičáku, zámek Javorník, muzeum dolování zlata. Vodní tvrz s muzeem hornin a drahokamů v Jeseníku, v Lázních Jeseník je nově otevřené muzeum V.Priessnitze. V zimě –Přímo ve Zlatých Horách je v provozu lyžařský areál s moderní čtyřsedačkovou lanovkou o délce 1200 m, umělým osvětlením a kompletním zasněžováním. Okolí Zlatých Hor a nedalekého Rejvízu je ideálním prostředím pro zimní sporty, je možno si vybrat jak náročnější běžecké tratě, tak odpočinkové několikakilometrové vhodné pro rodiny s dětmi, nebo začínající lyžaře. Další lyžařské lyžařské vleky ( o délce cca 800 m ) jsou v Horním Údolí cca 6 km od hotelu. Jsou vhodné pro nenáročné lyžaře. Náročnější lyžaři ze Zlatých Hor využívají lyžařská střediska v Petříkově ( 4 vleky ), Ramzové ( dvojsedačka + 3 vleky ), Červenohorské sedlo ( 5 vleků ),okolí Ovčárny a Pradědu ( 5 vleků ), svah Miroslav v Dolní Lipové ( 2 vleky s umělým osvětlením ). Uvedená střediska jsou vzdálená od Zlatých Hor cca 25 - 35 km.

 

Zpět na Zlaté Hory – Příčná

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter