SkiArena

Facebook
 

Bedřichov – aktuální počasí a sníh

Počasí

ne

16
Oblačno, déšť

po

13
Light rain

út

12
Polojasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Mezinárodní centrum duchovní obnovy

***+
 
Hotel
Hejnice
Vzdálenost od střediska
Bedřichov:
 
10 km
Souřadnice GPS:
50.876N
15.1827E

Mezinárodní centrum duchovní obnovy (dále jen MCDO) nabízí nejen ubytování, ale také pořádání kulturních, vzdělávacích, rekondičních, relaxačních nebo duchovních programů, vzhledem k úžasnému propojení s poutním kostelem Navštívení Panny Marie, ve kterém se konají pravidelné mše svaté a koncerty vážné, duchovní ale i moderní hudby.

V našem centru disponujeme 19 dvoulůžkovými pokoji, 1 apartmánem2 trojlůžkovými pokoji a 16 jednolůžkovými pokoji. Dále je možno využít přistýlek a dětských postýlek. Stravování je možné pro 60–200 osob. Naši hosté mají možnost využít knihovnu, konferenční sál, kabinet, galerii (pravidelné výstavy), kuchyňky, atria se slunečními hodinami a zahradu.

Hosté mohou bezplatně zaparkovat svůj vůz na uzavřeném parkovišti s kamerovým dohledem.

MCDO je samostatnou církevní právnickou osobou, jejímž zřizovatelem je Litoměřické biskupství.

 

Pokoje

V našem centru disponujeme 19 dvoulůžkovými pokoji, 16 jednolůžkovými pokoji, 2 trojlůžkovými pokoji1 apartmánem. Dále je možno využít přistýlek a dětských postýlek. Stravování je možné pro 60–200 osob. Naši hosté mají možnost využít knihovnu, konferenční sál, kabinet, galerii (pravidelné výstavy), kuchyňky, atria se slunečními hodinami a klášterní zahradu.

Všechny pokoje jsou vybaveny toaletou, sprchovým koutem, chladničkou, psacím stolem, nočním stolkem, telefonem, televizí s více jak 20ti programy a radiobudíkem. V celém objektu centra je dostupné bezplatné bezdrátové Wi-Fi připojení (100Mbps).

K dispozici je rozvněž bezbariérová koupelna a toaleta.

 

Provozní doba

Leden - Prosinec - 07:00 - 20:00

Po předchozí dohodě je možné zajistit i pozdní příjezd.

 

Gastronomie

MCDO má nejen pro ubytované hosty, ale i pro ostatní návštěvníky a poutníky denně otevřenou restauraci s výběrem kvalitních českých i mezinárodních pokrmů.

Restaurace nabízí snídaně, obědy, večeře, rauty, grilování a v rámci programů je možné připravit také slavnostní tabuli, či slavnostní pohoštění k různým příležitostem. Též nabízíme svatební tabule, pohoštění po křtu nebo smuteční hostinu.

V restauraci pravidelně připravujeme tématické víkendy.

 

Okolí

Okolí centra nabízí velké množství turistického i sportovního vyžití.

Navštívit můžete spoustu krásných míst Jizerských hor jako Ořešník, Polední kameny, Frýdlantské cimbuří, vodopády Černého potoka, Jizerskohorské bučiny atd. Zajímavé je jistě také navštívit moderní 20 m vysokou rozhledu na Smrku (1124m n.m.), která byla pro veřejnost otevřena v roce 2003 a odkud je za krásného počasí rozhled po celém Frýdlantském výběžku.

V teplých letních dnech jistě přijde vhod místní přírodní koupaliště, které je vzdálené přibližně 500 m nebo 10 minut chůze od Centra, nebo můžete využít cyklobusu a nechat se "vyvézt" na Smědavu a kochat se přírodou Jizerských hor ze sedla svého kola. Ve vzdálenosti 2 km od centra jsou známé Lázně Libverda, kde můžete navštívit kolonádu, ochutnat místní kyselku, nebo vystoupat pár schodů a navštívit výletní restauraci Obří sud. Od Obřího sudu se můžete také na kole vydat ojedinělou cyklistickou stezkou Singltrek pod Smrkem a zažít nevšední zážitky při jízdě lesními stezkami. Síť stezek Singltreku v roce 2012 dosáhla již 80 km!

V zimních měsících se můžete vydat na 350 m dlouhý lyžařský vlek pod svahy vrchu Ořešníku, který je vhodný zejména pro začátečníky a je vzdálený asi 10 minut chůze od Centra, nebo můžete navštívit nově otevřený (sezóna 2008/2009) zimní areál Stog Izerskie vzdálený 20 km od Centra / 8 km od hraničního přechodu Nové Město pod Smrkem (20 minut jízdy autem). Tento areál je vybaven 8 místnou kabinkovou lanovkou z Czerniawa Zdrój na Stóg Izerski u lázeňského městečka Swieradow Zdroj a více jak 2500m sjezdových tratí s umělým zasněžováním a umělým osvětlením. Pokud raději trávíte v zimě čas na běžkách, můžete využít Skibusu, který Vás každý den během 10ti minut vyveze na Smědavu, kde je jedno z nástupních míst oblíbených denně upravovaných tratí Jizerské lyžařské magistrály.

Nejen při nepřízni  počasí můžete navštívit 10 km vzdálený Hrad a Zámek ve Frýdlantu, který začal již v polovině 13. století budovat rod Bibrštejnů. Zámek později patřil rodu Redernů, Albrechtu z Valdštejna, rodu Gallasů a Clam-Gallasů. Na Vaše společné výlety vám rádi zajistíme autobusovou dopravu, nebo pomůžeme najít vhodný spoj veřejné dopravy.

 

Doprava

vlakem - z Liberce směrem na Frýdlant (trať 037), v Raspenavě přestoupit do Hejnic (trať 038)

vlaková stanice - 5-10 minut chůze od Centra

autobusem - z Liberce směrem na Frýdlant (silnice I/13), v Mníšku odbočit na Raspenavu (silnice III/290 04) a odtud do Hejnic (silnice II/290)

upozornění! dvoupatrovým nebo vysokým autobusem z Liberce musíte přes Stráž nad Nisou na Frýdlant (silnice I/13), odtud směrem na Nové Město pod Smrkem (silnice II/291), po 2 km odbočíte na Raspenavu a do Hejnic (silnice II/290)

autobusová zastávka - 5-10 minut chůze od Centra

autem - z Liberce směrem na Frýdlant (silnice I/13) do Mníšku u Liberce, kde odbočíte směrem na Raspenavu (silnice III/290 04) a odtud do Hejnic (silnice II/290)

letiště - Letiště Václava Havla Praha je vzdálené 150km; Letiště Dresden / Drážďany je vzdálené 140km (na obě letiště je možné zajistit transport)

 

Další

Centrum disponuje velkou přednáškovou místností (AULA) s kapacitou až 80 osob, která je vybavena moderní konferenční technikou, a řadou menších místností vhodných pro pořádání různých workshopů či seminářů.

Pro naše hosty je dostupná prostorná zahrada s velkým grilem, kterou je možné využít jak k relaxaci, tak pro pořádání různých oslav.

 

Zpět na Bedřichov

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter