SkiArena

Facebook
 

Malá Úpa – aktuální počasí a sníh

Počasí

11
Zataženo

so

16
Zataženo, občasný déšť

ne

11
Oblačno, déšť

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

penzion Kateřina

***
 
Pension
Malá Úpa
Vzdálenost od střediska
Malá Úpa:
 
2 km
Souřadnice GPS:
50.7449N
15.8207E

Penzion Kateřina  (1020 m.n.m.) najdete v obci Horní Malá Úpa ve východní části Krkonoš, s nádherným výhledem na Sněžku.

Je ideálním místem pro zimní i letní aktivity, východisko hřebenových túr, značených turistických tras a cyklotras.

Záruka Vaší klidné dovolené.

Nabízíme ubytování v příjemném prostředí, za příznivé ceny. Penzion Kateřina je vhodný pro rodinnou rekreaci i firemní akce.

 Celková kapacita penzionu je 25 lůžek. Standartně nabízíme ubytování s polopenzí (po domluvě jen se snídaní) ve 2, 3 a 4lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením a ve třech 2lůžkových pokojích s možností přistýlky se společným sociálním zařízením.

V penzionu je restaurace pro ubytované hosty,místnost s LCD TV + SAT,DVD, lyžárna a úshovna kol. Hosté mají k dispozici WiFi síť zdarma

 

Pokoje

celková kapacita penzionu je 25 lůžek, celkem v 9 pokojích

2 x 4lůžkový + soc.zařízení + TV

2 x 3lůžkový + soc.zař.

2 x 2 lůžkový + soc.zař.

3 x 2 lůžkový se spol. soc.zař.

 

Provozní doba

celoročně

 

Gastronomie

Snídaně jsou podávány formou bufetového stolu, kde si hosté sami vyberou z nabízeného sortimentu jídel a nápojů, při respektování zásady, že konzumace jídel a nápojů probíhá výhradně v prostoru restaurace. Večeře v rámci polopenze zahrnuje polévku, hlavní chod, zeleninové nebo ovocné saláty, popř. moučník.

Během dne nabízíme točený Prazdroj, výbornou italskou kávu Lavazza a jiné pochutiny z naší kuchyně, a dále přívlastková moravská vína.

 

Okolí

Dominantou Malé Úpy je malebný kostelik sv. Petra a Pavla byl ve své době nejvýše položeným kostelem v Čechách (975 m n.m.) V kostele se během roku (mimo zimy) konají pravidelné bohoslužby.


V okolí Malé Úpy můžete nalézt sportovní vyžití, cíl výletu, či místo k relaxaci. Za pozornost stojí vycházková trasa Aichelburg, dělostřelecká tvrz Stachelberg, Jánské Lázně a Černá Hora s černohorským rašeliništěm, Pec pod Sněžkou, aquapark Sandra v Karpaczi a mnohé další.

Jezera Velký a Malý stav na polské straně Krkonoš jsou pozůstatky dávného ledovce. Lze je vidět z hlavního hřebene ze 170 m vyroké skalní stěny, nebo je možné si Malý Stav a jeho až 60 m vysokou morénovou hráz, bohatou a cennou vegetaci, prohlédnou zblízka na polské straně.

 

Doprava

V letním období je parkování přímo u penzionu zdarma. V zimě na centrálním parkovišti na Pomezních Boudách za poplatek. V den příjezdu a odjezdu je zajištěn odvoz hostů i zavazadel v ceně pobytu.

 

Další

 

Zimní období je jako stvořené pro sjezdové lyžování. Přímo před penzionem je zastávka skibusu! V provozu jsou dva lyžařské areály. Více se o nich dozvíte na stránkách skiareálu SKiMU. Jako partneři tohoto areálu nabízíme cenové výhodný SKiMU Pack: skipas na 7 dní za cenu 5 dní, večerní lyžování zdarma a při zakoupení 2 ks SKiMU Pack obdržíte týden parkování zadarmo. Malá Úpa je také ideálním místem pro běžkaře, kterým nabízí množství tratí, jež jsou několikrát do týdne upravovány

 Více informací o lyžování v Malé Úpě na www.skimu.cz.


Nádherné prostředí Krkonoš nabízí nepřeberné množství aktivit. V letní sezoně je možné vybrat si z mnoha turistických cílů pro pěší turistiku a cykloturistiku. Nachází se zde několik značených cykloturistických tras (Dlouhé sjezdy, Za výhledy na Krkonoše, Rýchorský sjezd). Za zmínku stojí nejkratší pěší výstup na Sněžku (7,5 km). Pro rodiny s dětmi může být ideální návštěva Pohádkové stezky. Jedná se o vycházkovou trasu Malou Úpou s deseti pohádkovými zastaveními. Máte-li radši aktivní odpočinek, neváhejte navštívit SKiMU Centrum, které nabízí víceúčelovou halu (tenis, volejbal, basketbal, fotbal), saunu, fitness, vířivku, ricochet, stolní tenis či kulečník. Za zmínku také stojí nový tenisový kurt u penzionu Malá Úpa.

 

Zpět na Malá Úpa

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter