SkiArena

Facebook
 

Monínec – aktuální počasí a sníh

Počasí

15
Zataženo, déšť

so

18
Polojasno

ne

17
Oblačno, déšť

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Penzion Mlýn

***+
 
Pension
Sedlec-Prčice
Vzdálenost od střediska
Monínec:
 
5 km
Souřadnice GPS:
49.5685N
14.5694E

Penzion Mlýn byl vybudován citlivou přestavbou z původního mlýna s pilou, jež byl datován před začátkem 16.století. Nachází se v obci Mitrovice na hrázi Zámeckého rybníka. Tomuto mlýnu kdysi sousedila historická tvrz (cca 60 m proti hlavnímu vchodu po penzionu) s vodním příkopem. V těchto místech údajně skonal r. 1604 proslulý stavitel a architekt jihočeských rybníků a vodních děl – Jakub Krčín z Jelčan. Naproti této tvrzi, v místě dnešního poplužního dvoru, byl po dlouhou dobu pivovar, který byl v 19. století přebudován na ekonomičtější škrobárnu.
 

Pokoje

Samotný penzion zatím nabízí 10 útulných a prostorných pokojů s vlatním sociálním zařízením, plazmovou televizí, satelitem a internetovým připojením. Celková kapacita je 21 osob –1 jednolůžkový, 7 dvoulůžkových ( včetně bezbariérového pokoje ) a 2 třílůžkové pokoje.
 

Gastronomie

Restaurace je v provozu každý den a kromě hotových poledních jídel nabízí dostatečnou nabídku hovězího, vepřového, drůbežího masa, na jídelníčku samozřejmě nechybí rybí speciality. Nadšený lovec si po domluvě může ulovit svou rybu v Zámeckém rybníku, která mu bude chutně připravena.
 

Okolí

Blízké okolí penzionu je vhodné pro různorodé turistické, sportovní i relaxační vyžítí. V zimním období je největším lákadlem lyžařský areál Monínec (6 km) se čtyřsedačkovou lanovkou a 1,2 km dlouhou sjezdovkou. Areál je v zimě v provozu denně, s možností i večerního lyžování. Dostatek sněhu zajišťuje velké množství sněžných děl. Kromě lyžování nabízí areál snowtubing a na hřebenech a po okolí jsou upravovány běžkařské stopy. V letním období jsou asi největším lákadlem cyklistické vyjížďky po malebném okolí (kolem penzionu vede cyklostezka Praha – Vídeň), turistické stezky, golfový areál u Monínce, případně projížďky na koních po okolí v nedalekém statku Vratkov.
 

Zpět na Monínec

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter