SkiArena

Facebook
 

Kašperské Hory – aktuální počasí a sníh

Počasí

út

23
Skorojasno

st

21
Polojasno

čt

18
Polojasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

Webkamery

HOTEL KAŠPERK

****
 
Hotel
Kašperské Hory
Vzdálenost od střediska
Kašperské Hory:
 
1 km
Souřadnice GPS:
49.1443N
13.5548E

Hotel Kašperk se nachází v šumavském městě Kašperské Hory. Je to půvabné horské městečko usazené v náruči šumavských kopců. Jeho malebnost umocňuje náměstí orámované historickými domy, jehož dominantou je kromě radnice právě zrekonstruovaný hotel Kašperk. Dalo by se říci, že podtrhuje líbivý vzhled náměstí. Neopakovatelnou atmosféru místa tvoří prolínání historie, umění a panenské přírody. Nechte se unášet podmanivou krásou hlubokých lesů, nespoutaných řek, rozlehlých luk a mohutných kopců kde zátiší dala vzniknout pověstem o skřítcích střežících zlato ve štolách, divoženkách tančících po loukách v blízkosti jezer, černých rytířích u hradu Kašperk a mnoha dalších. Načerpejte sílu z léčivých studánek, míst zázraků a nespoutané přírody. Nechte na sebe působit magii míst spojených s keltskou kulturou. Náš hotel fantazii, přírodě a dobrodružství prostor dává.
 

Pokoje

Komfort dvoulůžkový pokoj Komfortní pokoje s výhledem na Šibeniční vrch a údolí pod hradem Kašperk o ploše 20m2. Vlastní koupelna/WC, trezor, TV a zdarma připojení Wifi. Romantické apartmá Romantické apartmá s výhledem do údolí řeky Vydry(Otavy) o ploše 25m2 s manželskou postelí. Vlastní koupelna/WC,trezor, TV a zdarma připojení Wifi. Královské apartmá Královské apartmá s výhledem na horu Zhůří o ploše 35m2 je veliké jednopokojové apartmá s manželskou postelí. Vlastní koupelna/WC, trezor, TV a zdarma připojení Wifi.
 

Provozní doba

10:00 - 22:00
 

Gastronomie

Restaurace Kašperk, je otevřena celý týden. Šéfkuchařem je Jiří Sedlák přezdívaný Harry, rodák ze Šumavy, který vedl vyhlášenou kuchyni hotelu Modrava a pracoval v několika prestižních restauracích v Praze. Snažíme se především akceptovat veškeré zvyklosti, které vyplývají ze základů šumavské kuchyně. Naše receptury jsou osobité, vyznačující se vysokou nápaditostí. Naše steaky jsou to nejlepší, co můžete v těchto oblastech ochutnat. Připravujeme také čerstvé ryby. Restaurant Kašperk je vhodným jak pro oběd a večeře, tak i pro posezení u kávy, nebo sklence něčeho ostřejšího po celém dni obchodních jednání, v nezapomenutelném prostředí restaurace, která byla designována na míru v přímém vztahu k hradu Kašperk.
 

Okolí

V nejbližším okolí je to především strážní hrad Kašperk, stojící na kopci ve výšce 886 m n.m. A právě zde se projevuje výjimečnost Šumavy. Současně s obdivem k majestátnímu hradu si můžeme užít výstupu na tento kopec obklopeni hlubokým, ale přívětivým lesem. Můžeme zvolit strmou cestu, nebo pozvolnou. To samé platí o návštěvě Obřího hradu, místa, svázaného s keltskou kulturou. Nachází se v nadmořské výšce 940 – 980 m nedaleko Kašperských Hor.
 

Zpět na Kašperské Hory

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter